Kosár 0
Nincsenek termékek a kosárban.
Termékkategóriák

Hogyan javítja az internet az életünket?

Az internet a modern élet szinte mindenütt jelenlévő aspektusa – így könnyen magától értetődőnek tekinthetjük az általa nyújtott készségeket, eszközöket, lehetőségeket és előnyöket. A CTN 14 éves digitális befogadási munkája alkalmából összeállítottunk 14 módszert, amellyel az internet-hozzáférés és a digitális készségek javíthatják valaki életminőségét.

Jobb hozzáférés biztosítása az egészségügyi információkhoz és lehetőségekhez. A telemedicina kényelmes, rugalmas és megfizethetőbb ellátási lehetőségeket kínálhat amerikaiak millióinak – különösen azoknak, akik nem rendelkeznek elérhető és minőségi egészségügyi ellátással a régiójukban, vagy egészségügyi problémák vagy fogyatékosságuk miatt otthon kell maradniuk. Noha ennek az online eszköznek az előnyei egyértelműek, az internet-hozzáférés hiánya miatt gyakran nem használják ki azokat, akiknek leginkább szükségük van rá.

Megkönnyíti a barátokkal és családdal való kommunikációt. A videohívási platformoktól a közösségi médiákig a barátok és a család minden eddiginél könnyebben kapcsolódhatnak. Azok számára, akik fizikailag nem tartózkodnak közösségük közelében, vagy akiknek családtagjaik más országokban élnek, az internet kapcsolati hidat biztosít.

Rengeteg online tevékenységet és élményt kínál távolról. Az idősebb felnőttek vagy azok számára, akik nehezen hagyják el otthonukat, a digitális világ a felfedezés és az élvezet kapuja. A CTN egyik tanulója, Brenda Joyce táblagépével és digitális készségeivel virtuális eseményekhez csatlakozik, például kollázsórákhoz és a Frick Múzeum koktéljaihoz kurátorral.

A munkaerő fejlesztési készségeinek elősegítése. A Burning Glass Technologies jelentése szerint 10 közepes képzettséget igénylő állásból több mint 8 igényel digitális készségeket. Az internethez való hozzáférés és a használatához szükséges tudás révén az emberek jobban fizető állásokért dolgozhatnak, új készségeket fejleszthetnek, és jobban részt vehetnek a digitális munkaerőben.

A szociális szolgáltatásokhoz és ellátásokhoz való hozzáférés növelése. Rengeteg hasznos forrás áll rendelkezésre, amelyekről az emberek esetleg nem tudnak vagy nem férnek hozzá, ha nincsenek online. Az előnyök és a közösségi szolgáltatások – mint például az Affordable Connectivity Program – általában portálokat, egyszerűsített alkalmazásokat és képesítési információkat tartalmaznak online.

Az elszigeteltség és a magány csökkenése. Partnerünk, a Metta Fund szerint az idősebb felnőttek 7%-a egy hét alatt egy órát vagy annál kevesebbet tölt a barátokkal vagy a családdal való szocializációval. Ez különösen akkor aggasztó, ha a magány súlyos mentális és fizikai egészségi állapotokhoz kapcsolódik.

Az emberek felhatalmazása az önrendelkezés érzésével. Luis, a CTN Home Connect egyik tanulója számára az internet változást idézett elő a mindennapi életében. Eszközével zenét, hangoskönyveket és vallási szertartásokat hallgat. Frissíteni tudta az önéletrajzát és állásra jelentkezett.

Az oktatási és tanulási lehetőségek javítása. A világjárvány feltárta, mennyire nélkülözhetetlen az internet-hozzáférés a 12 éves korú diákok számára, és ennek jelentősége a következő években sem fog elhalványulni. A Gallup 2019-es felmérésében a tanárok (85%), az igazgatók (96%) és az adminisztrátorok (96%) túlnyomó többsége a digitális tanulási eszközök fokozottabb használata mellett döntött.

 

The internet is a near ubiquitous aspect of modern life — making it easy to take for granted all the skills, tools, opportunities, and benefits that it provides. In celebration of CTN’s 14 years of digital inclusion work, we’ve compiled 14 ways that internet access and digital skills can improve someone’s quality of life.

Providing better access to health information and options. Telemedicine can offer convenient, flexible, and more affordable care options to millions of Americans — especially those who lack accessible and quality healthcare in their region or need to stay at home due to health concerns or disabilities. While the benefits of this online tool are clear, they often go underutilized by the people who need it most due to lack of internet access.

Making it easier to communicate with friends and family. From video call platforms to social media outlets, friends and family can connect more easily than ever before. For people who are not physically located near their community or have family members in other countries, the internet provides a bridge of connection.

Offering a wealth of online activities and experiences to enjoy remotely. For older adults or people who might have difficulty leaving the house, the digital world is a gateway to exploration and enjoyment. One of CTN’s learners, Brenda Joyce, uses her tablet and digital skills to join virtual events, like collaging classes and the Frick Museum’s Cocktails with a Curator.

Promoting workforce development skills. A report by Burning Glass Technologies found that more than 8 in 10 middle-skill jobs require digital skills. With access to the internet and the knowledge to use it, people can work towards higher-paying jobs, develop new skills, and better participate in a digital workforce.

Increasing access to social services and benefits. There are a lot of helpful resources available that people might not know about or access if they’re not online. Benefits and social services — like the Affordable Connectivity Program — typically have portals, streamlined applications, and qualification info online.

Decreasing isolation and loneliness. According to our partner Metta Fund, 7% of older adults spend one hour or less socializing with friends or family in one week. This is especially troubling when loneliness is linked to serious mental and physical health conditions.

Empowering people with a sense of agency. For Luis, one of CTN’s Home Connect learners, the internet prompted a shift in his daily life. He uses his device to listen to music, audiobooks, and religious services. He was able to update his resume and apply for jobs.

Improving education and learning opportunities. The pandemic revealed just how essential internet access is for k-12 students, and its importance will not fade in the coming years. In a 2019 Gallup survey, an overwhelming majority of teachers (85%), principals (96%), and administrators (96%) favored increased use of digital learning tools.


icon

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Értesülhet aktuális akcióinkról, ajánlatainkról,